Catedrala MitropolitanaMINUNILE Sfintei Parascheva: de ce se adună zeci de mii de oameni să se roage la sfintele moaște
 
Peste 15.000 de pelerini asteaptă de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iasi sa se închine la sfintele moaste. Câteva minuni savârsite de Sfânta Cuvioasa Parascheva care au convins de-a lungul anilor credinciosi sa apeleze la ajutorul ei in diferite situatii:
 
Sfintele moaste nu ard: In noaptea de 26 decembrie 1888, in Biserica Sfintii Trei Ierarhi din Iasi, o lumanare dintr-un sfestnic a aprins paraclisul in care se aflau moastele Sf. Parascheva. Focul a topit racla in care se aflau acestea insa nu le-a atins, moastele ramanand intacte și fiind apoi mutate in Catedrala Mitropolitana.
 
Batista vindecatoare: Mergand sa se roage pentru sanatatea sotului ei, care avea fata plina de bube urate de care nu mai reusea sa scape, o femeie a atins racla în care se aflau sfintele moaste cu o batista. Cand a ajuns acasa femeia a asezat batista pe chipul sotul. In câteva ore el a scapat de dureri iar dupa doua saptamâni bubele s-au uscat toate si pielea i se vindecase.
 
Leucemie: In 1950 o tanara studenta din Iasi s-a vindecat de leucemie dupa ce a cerut ajutor Sfintei Parascheva si s-a rugat staruitor la moastele ei. Dupa doua luni de rugaciuni, post si sfinte slujbe tanara s-a vindecat.
 
Alunga seceta: In vara anului 1947 cand tara a fost cuprinsa de o seceta cumplita, moastele Sf. Parascheva au fost scoase din catedrala si purtate prin satele din Moldova. In urma preotilor care insoteau racla se adunau treptat nori mari de ploaie.
 
Cancer: Un iesean, fiind convins ca are o boala grea dar nestiind ca este vorba de cancer, s-a dus la moaste Sf. Parascheva si timp de o jumatate de ora a cuprins racla in brate si a stat asa rugandu-se sa fie vindecat si sa-si recapete sanatatea. La urmatorul control medical ieseanul a fost surpins sa alfe ca se vindecase de cancer, potrivit
 
Fara omizi: Intr-un sat din Iasi aparusera omoizi care au distrus toate livezile. Preotii satului au primit aprobarea de la Mitropolie sa aduca sfintele moaste in livezi pentru a-si salva pomii. In apropierea livezii unde au fost aduse moastele era un parau. Dupa cateva ore de rugaciuni omizile au inceput sa plece toate din livada spre parau si au sfarsit prin a se ineca.
 
Nu a putut fi ingropata: In anii `50 comunistii au vrut sa o ingroape ca sa nu se mai adune la moastele ei mii de credinciosi in fiecare an. S-au sfatuit in secret si au trimis cativa oameni in cimitir sa sape groapa in care sa puna moastele. Dintr-o data a inceput o furtuna cumplita cu grindina, tunete si fulgere care nu i-a lasat sa-si termine treaba si i-a speriat ingrozitor. Terifiati groparii au alergat la Mitropolie sa-si ceara iertare pentru ce aveau de gand sa faca. Dupa ce s-au inchinat la sfintele moaste si s-au rugat sa fie iertati, incet, incet furtuna s-a oprit.
 
A redat glasul unui copil: Unui copil in varsta de trei ani si jumatate a incetat dintr-o data sa mai graiasca timp de mai multe saptamani. Inspaimantata mama sa a venit cu el la moatele Sf. Parascheva si in timp ce se ruga cu ardoare la ea copilul a inceput, din senin, sa strige „Mama, mama! Aici este Doamne, Doamne!”.
 
Si-a ridicat singura capul: Parintele Cleopa Ilie povestea cum intr-o zi, lasand sa treaca fara sa mai stea la coada doua batrane pentru a se inchina la sfintele moaste s-a petrecut un miracol, conform sfantaparascheva.com. Batranele adusesera cu ele o pernuta lucrata manual, in semn de multumire pentru Sf. Parascheva, iar in timp ce se rugau la moastele ei sfanta a ridicat singura capul pentru ca femeile sa ii aseze perna sub el.
 
Pedepseste nedrepatatile: O femeie cersetoare s-a dus la moaste , cu gand rau, sa fure banii din racla sfanta. Cum a atins banii mana i s-a inclestat dintr-o data si femeia a inceput sa tipe de frica pentru ca nu mai putea scoate mana din racla. Abia dupa rugaciuni indelungi pentru iertarea femeii, aceasta a putut sa scoata mana de acolo.
 
Sursa: 9AM.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Home Bucharest Dobrogea Moldova Walachia Transilvania