Harghita Bai


 

Where to Sleep
Where to Eat
What to See
    Harghita Băi Accommodation
    Harghita Băi Restaurants & Pubs
    Harghita Băi Attractions

 

Staţiunea balneo – climaterică montană permanentă Harghita – Băi
 

Staţiunea Harghita – Băi este situată pe teritoriul administrativ al municipiului Miercurea Ciuc aflat la 23 de km depărtare, într-o zonă montană la o altitudine de 1.350 m în Munţii Harghitei. Fondată în jurul anului 1800, staţiunea a făcut parte din comuna Ciceu din anul 1898 până la primul război mondial, fiind numită Băile Ciceu. Harghita – Băi a început să se dezvolte în jurul anului 1920 odată cu amenajarea celor două mofete si cu construirea băii termale, a bisericii si a numeroase vile.
 
Pe lângă frumuseţea peisajelor, liniștea și aerul curat, staţiunea Harghita – Băi joacă un rol important pentru turismul din zonă, în special pentru iubitorii sporturilor de iarnă, perioada favorabilă schiatului fiind de minim 4 luni pe an, iar stratul mediu de zapadă depașind 60 de cm. La Harghita – Băi sunt mai multe pârtii amenajate pentru schi și snowboard, cu lungimi cuprinse între 200 și 1.000 m, cu teleferic, și chiar cu instalaţie de nocturnă. Pe lângă pârtiile de schi a fost amenajată și o pârtie de snowtubbing și un patinoar în aer liber, iar pe pârtie de biatlon se organizează competiţii de nivel naţional. Tot în zona pârtiilor sunt și centre pentru închiriere echipament schi.
 
Baile Harghita este cunoscută și pentru mina de caolin, mofetele cu gaze sulfuroase, izvoarele și băile cu ape minerale, traseele montane marcate sau microclimatul alpin. Mofetele solfatariene cu ape carbogazoase cu o compoziţie chimică diferită, oferă posibilitatea unor tratamente variate, în cura internă și externă. În staţiune a fost amenajată și o pistă de ciclism de 7 km lungime și un parc de aventură (Balu Park). În luna august este organizată, la Harghita – Băi, Ziua Apei Minerale, vizitatorii fiind delectaţi cu programe de sport, spectacole în aer liber și competiţii gastronomice.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Home Bucharest Dobrogea Moldova Walachia Transilvania