Predeal

Predeal Mountain Resort – www.videoguide.ro

 

 

Where to Sleep
Where to Eat
What to See
  Predeal Accommodation
  Predeal Restaurants & Pubs
  Predeal Attractions


 
Orașul Predeal (județul Brașov) este format din localitățile:
 
– Pârâul Rece
– Predeal (reședința)
– Timișu de Jos
– Timișu de Sus
 

Orașul Predeal se află în județul Brașov, Transilvania, România, și este format din localitățile componente Pârâul Rece, Predeal (reședința), Timișu de Jos și Timișu de Sus. Este orașul situat la cea mai mare altitudine din România (1.030 – 1.110 m).
 

 • Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Predeal – b-dul. Mihail Săulescu, FN. Telefon: 0268 455 330, email: info@predeal.ro.
   
  Stațiunea turistică și balneo – climaterică permanentă Predeal (județul Brașov)
   

  Stațiunea Predeal considerată a fi amplasată la cea mai mare altitudine din România, este situată la izvoarele râurilor Prahova și Timiș, pe culmea ce desparte cele două văi, la o altitudine medie de 1.100 m (zona Clăbucetelor Predealului). Foarte atractivă pentru sporturile de iarnă dar și vara pentru drumeții, este așezată într-ul loc deschis, puternic însorit, oferind privirii o larga perspectivă asupra munților din jur: la nord – vest Postăvarul (1.802 m), la nord – est Piatra Mare (1.843 m), la est culmea Cioplea, la sud – est Munții Gârbovei iar la sud – vest crenelurile cetății de piatră a Bucegilor. Orașul Predeal este format din localitățile componente Pârâul Rece, Predeal (reședința), Timișu de Jos și Timișu de Sus, fiind singurul de pe Valea Prahovei care nu a cunoscut o dezvoltare industrială, turismul reprezentând principalul sector economic.
   
  Întemeiat în sec. 16 – 17 în jurul mănăstirii Predeal și a bisericii Sfântul Nicolae de scutelnici veniți de la mănăstirea Sinaia, Predeal a devenit datorită poziției pitorești, a climatului plăcut, nepoluat, un important centru turistic al României, cu o bogată rețea hotelieră, completată de numeroase vile și cabane așezate în locuri pitorești, numeroase restaurante și pensiuni, cluburi, discoteci, piscine, terenuri de sport, mijloace moderne de transport pe cablu sau centre de închirieri material sportiv.
   
  Climatul din Predeal este submontan, cu aer uscat, ozonat, bio climat tonic, stimulator, caracterizat de o presiune atmosferică relativ scăzută, aer curat, fără praf sau substanțe alergene, atmosferă puternic ionizată și bogată în radiații ultra violete. Sanatoriul de nevroze Predeal este singura unitate de acest profil din România, cu condiții de cazare și masă de tip hotelier, amplasat într-o zonă geo climatică de excepție cu altitudine sub montană pe drumul spre Pârâul Rece. La sanatoriu sunt realizate tratamente, proceduri de recuperare, profilaxia oricărui tip de boală mentală, intervenții în patologia cuplului, psihoterapie individuală și de grup, meloterapie, tehnici de relaxare, precum și intervenții terapeutice complementare: fizioterapie, gimnastică aerobică, fitness, gimnastică medicală, drumeții. Telefon: 0268 456 120, 121. Baza de tratament balneo climaterică a hotelului Carpați este compusă din: hidroterapie, electroterapie, magnetoterapie, aerosoli, masaj. Se pot trata artroze, periartrite humeroscapilare, epicondilite, spondiloza și parezele nervilor periferici, stările musculare hipo și hiper tonice, miopatiile. Tratamentul fizioterapeutic este recomandat însoțit de cură alpină în cazul afecțiunilor sistemului nervos: nevroze, neuroastenii și stres. Telefon: 0268 456 273.
   
  Evenimente:
   

 • Zilele orașului Predeal – luna mai
 • Turneul de tenis “Cupa Predeal” – luna august
 • Concurs internațional de scrimă “Cupa Predeal” – luna octombrie
 • Deschiderea sezonului de schi – luna decembrie
 • Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.

  Home Bucharest Dobrogea Moldova Walachia Transilvania