Resita: Attractions (Atractii Turistice)

Hotel
Restaurant
Reșița
  Reșița Accommodation
  Reșița Restaurants & Pubs
  Reșița


 

Reșița: Atracții Turistice (Tourist Attractions)

 

Parcul Național Semenic
Parcul Național Semenic
Parcul Național Semenic/ Semenic National Park

 

Amplasat pe zona Munților Semenicului și a Munților Aninei pe Cheile Carașului, are o suprafață de 36.664 ha și cuprinde zece rezervații naturale, constituite în zone de conservare specială strict protejate. […..] / Located in Semenic and Anina Mountains along Caraș Gorges, has an area of 36.664 ha and include ten natural reserves created in special preservation areas strictly protected. […..]

 

Reșița: Alte Atracții Turistice (Other Tourist Attractions)


 

 • Muzeul de Locomotive cu Aburi – amplasat la intrarea în Reșița dinspre Timișoara, muzeul amenajat în aer liber și înființat în anul 1972 conține o colecție de 14 locomotive produse la Reșița în decursul a peste 100 de ani (1872 – 1959), inclusiv locomotiva „Resicza”, prima locomotivă fabricată în România în anul 1872, una fabricată la Viena și una fabricată la Kassel. Locomotiva „Resicza” face parte din seria de 3 locomotive din anul 1872 realizate după un prototip de la Viena, pentru ruta montană Reșița – Secu. Cea mai nouă locomotivă este cea de ecartament îngust CFR 764.001 din anul 1958. Epoca locomotivelor cu abur a luat sfârșit în anul 1964, când încep să fie realizate locomotive Diesel iar ulterior locomotive electrice.

 • Muzeul de Istorie al Banatului Montan – b-dul. Republicii, nr. 10, a fost înființat în anul 1959 și deține aproximativ 53.000 de piese adunate în 40 de ani de activitate din cercetările arheologice, achizițiile și donațiile derulate, sau descoperiri întâmplătoare ale unor persoane sau ale specialiștilor muzeului. Cea mai importantă este colecția de arheologie cu aproximativ 20.000 de piese începând din paleolitic și până în perioada medievală. Dintre acestea se remarcă uneltele de silex sau obsidian, descoperite la Gornea sau la Zorlențu Mare, din neolitic, impresionantul volum de piese legate cultura Vinča (neolitic) sau idolii antropomorfi descoperiți în Valea Dunării sau în numeroase depozite ce ilustrează activitatea metalurgică desfășurată în sudul Banatului desfășurată în perioada de tranziție de la epoca bronzului spre cea a fierului. Colecția numismatică cuprinde 14.500 monede romane, cu tezaure descoperite la Răcăjdia, Pojejena, Măcești, majoritatea din sec. 4. Colecția de istorie a tehnicii acoperă sec. 18 – 20 și numără 900 piese ilustrând istoria industrială a sud – vestului României. Colecția de carte veche și istoria artei cuprinde circa 300 de exemplare de carte veche și bibliofilă și peste 900 de piese de artă modernă (tablouri și mobilier). Colecția de artă populară și etnografie conține 1121 de piese, ilustrând portul popular, industria casnică textilă și ocupațiile tradiționale.

 • Podul de la vamă – construit în 1931, primul pod nituit și sudat din țară

 • Biserica Maria Zăpezii

 • Biserica tip sală și necropolă medievală, sec. 14 – 15 – aflată în cartierul Moroasa

 • Ansamblu de clădiri muncitorești și de raport din sec. 19

 • Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.

  Home Bucharest Dobrogea Moldova Walachia Transilvania