Transalpina

 

[youtubegallery]
An amazing journey through the clouds|http://www.youtube.com/watch?v=WyF2QEUzmUE
[/youtubegallery]

 

 

Transalpina – Drumul Regelui
 

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România (Pasul Urdele – 2.145 m) și traversează Munții Parâng pe o distanță de 148,2 km de la Novaci (județul Gorj) la Sebeș (județul Alba), pe lângă vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m). Transalpina, care străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba, este cea mai frumoasă șosea din Munții Carpați, iar numele îi vine de la latinescul Transalpina (țara de dincolo de munți) cum era numită în vechile texte și hărți latinești.
 
Inițial, acest drum cunoscut și sub numele de “Poteca Dracului”, a fost o potecă de munte folosită de păstorii din Mărginimea Sibiului pentru a traversa munții cu turmele de oi în Țara Românească (Valahia). Se spune că acest drum a fost construit pentru prima dată de legiunile romane în timpul războaielor cu dacii, motiv pentru care pe hărțile vechi este trecut sub denumirea de „coridorul 4 strategic roman”. Prin anul 1731 austriecii doreau construirea unui drum transcarpatic pe traseul vechiului drum de transhumanță ce lega Transilvania de Oltenia. O legendă locală spune că, la sfârșitul sec. 18 – începutul sec. 19, fiecare familie a participat la construirea unei porțiuni din acest drum, în funcție de posibilitățile fizice și financiare ale sale, iar în timpul Primului Război Mondial, șoseaua a fost refăcută și pietruită de germani, din rațiuni militare, dar a fost foarte puțin folosită. Transalpina mai este numită și “Drumul Regelui” deoarece regele Carol al 2-lea după ce a reconstruit acest drum în perioada 1934 – 1939, l-a inaugurat parcurgându-l el însuși împreună cu familia regală la bordul unei mașini de teren. Carol al 2-lea dorea un drum strategic, pentru artileria montană trasă de cai, care să poată fi parcurs de trupe între Valahia și Transilvania. După inaugurare, vechea denumire a drumului, Poteca Dracului, a fost înlocuită cu denumirea de Drumul Regal sau Drumul Regelui.
 
Chiar dacă este mai înaltă, mult mai veche și mult mai frumoasă decât Transfăgărășanul, este mai puțin cunoscută, pentru că, Transalpina, cu toate că este catalogată a fi drum național (DN 67 C – parțial), nu a fost până în anul 2009 niciodată asfaltată.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Home Bucharest Dobrogea Moldova Walachia Transilvania