Gura Humorului


 

Where to Sleep
Where to Eat
What to See
  Gura Humorului Accommodation
  Gura Humorului Restaurants & Pubs
  Gura Humorului Attractions


 
Stațiunea climaterică permanentă Gura Humorului (Zona Gura Humorului – județul Suceava)
 

Stațiunea Gura Humorului este situată la 36 de kilometri de municipiul Suceava, la o altitudine medie de 470 de metri într-o depresiune pe malul râului Moldova la limita estică a Obcinelor Bucovinei, în depresiunea Humorului, la confluența râului Humor cu râul Moldova. Orașul are un cadru natural pitoresc, fiind înconjurat de obcini acoperite cu păduri de foioase și rășinoase, iar climatul este plăcut şi reconfortant. Potrivit legendei, probabil în 1241, la trecerea tătarilor pe aici, ploile abundente au umflat apele pârâului făcând imposibilă trecerea sa. Tătarii au numit această apă „Homor”, ceea ce în limba turanică vorbită de ei înseamnă „repede”. Zona Humorului este atestată în documentele medievale emise de cancelaria Moldovei, încă de la începutul sec. 15 (1415), când vornicul Oană a întemeiat vechea mănăstire a Humorului, la o distanță de 6 km de actualul oraș. Prima atestare documentară a localității datează din data de 26 februarie 1490, dintr-un act emis de cancelaria lui Ștefan cel Mare.
 
La 10 septembrie 1782, în Gura Humorului este mutat comandamentul militar austriac, care construiește o aici fortăreață, iar o lună mai târziu, sediul trupelor de graniță se mută aici. În 1835 localitatea este legată telegrafic cu Viena. În timpul ocupației austriece, Gura Humorului crește ca importanță, fiind ridicat pe rând la rangul de târgușor și centru administrativ-teritorial (1820), apoi la cel de târg (1880) și capitală de district (1893), în 1904, primește statutul de oraș iar în anul 2005 devine stațiune turistică.
 
Factori naturali terapeutici:
 

 • Bioclimatul tonic – stimulant

 • Aerul curat lipsit de alergeni si cu o aeroionizare negativă relativ accentuată a atmosferei
   
  Indicatii terapeutice:
   

 • nevroză astenică (nevroză astenică, distonii neurovegetative, stări astenice secundare, stări de oboseală fizică si intelectuală)

 • afectiuni digestive (boli ale stomacului, tulburări functionale ale colonului, gastrite cronice, enterocolite, dischinezii biliare)

 • stari de convalescenta (boli ale stomacului, tulburări functionale ale colonului, gastrite cronice, enterocolite, dischinezii biliare)
   

 • Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.

  Home Bucharest Dobrogea Moldova Walachia Transilvania