Ranca


 

Where to Sleep
Where to Eat
What to See
    Rânca Accommodation
    Rânca Restaurants & Pubs
    Rânca Attractions


 
Stațiunea turistică permanentă Rânca (județul Gorj)
 

Stațiunea Rânca este situată la poalele vârfului Păpușa, în Munții Novaciului din Masivul Parâng, la 1.600 de metri altitudine, într-un loc de vis, la circa 18 kilometri de oraşul Novaci, pe Transalpina.
 
În stațiunea Rânca sunt amenajate șase pârtii de diferite dificultăți, cea mai lungă fiind cea de pe Vârful Păpușa, care are 900 de metri
 
Turiștii pot schia pe șase pârtii, patru fiind concentrate în mijlocul stațiunii, pârtia cu telescaun de pe Vârful Păpușa și o pârtie la intrarea în stațiune, pregătită special pentru copii, pentru inițiere în schi. Pârtiile au o dificultate de la ușoară până la medie spre dificilă, acoperind toate gradele de dificultate, astfel încât să corespundă cerințele tuturor schiorilor, în funcție de nivelul de pregătire. Rânca este o zonă excelentă pentru freeride, snowboarding și schi extrem, punctul central fiind reprezentat de Vârful Păpușa (alt. 2135 m). Stratul de zăpada atinge peste 200 cm din decembrie până în aprilie, fiind întreținut de precipitațiile dese sub formă de ninsoare.
 

 

Pentru evitarea incidentelor pe pârtiile de schi, dar și în afara acestora, salvamontiștii au mai multe recomandări pentru turiști
 
“Turiștii care practică sporturile de iarnă să-și verifice echipamentul cu atenție, să-și regleze legăturile pentru că le diferă greutatea corpului față de anul trecut și e bine să modifice tensiunea la legătura de schi. Cei care vor să facă drumeții în jurul stațiunii, să ne anunțe, ca să le dăm cele mai noi informații cu privire la starea zăpezii și la un eventual pericol de producere a avalanșelor. Cei care vin doar să petreacă în aer liber să aibă echipament adecvat de iarnă”, a declarat iarna trecută Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Home Bucharest Dobrogea Moldova Walachia Transilvania